lørdag den 25. februar 2012


Fremstilling af mælkeprodukter

Nu var det bare om at komme i gang! Jeg valgte det, der virkede nemmest – og hvor man ikke skulle stille noget i et varmeskab... Jeg startede ud med at fremstille smøreost. Og ja, det gik jo så forrygende hurtigt og var så nemt og ligetil, at jeg ville mere. Det tog jo også et stykke tid, før kærnemælken ville være kølet ned.







Så jeg besluttede at fremstille smør – da fløde var det eneste, jeg lige havde i huset. Men det var jo nærmest endnu nemmere! Jeg ville have troet, at man skulle ryste i en evighed, men det gik faktisk rimelig hurtigt. Mmhhh...den var så god. Jeg kom lidt hvidløg, purløg, salt og en smule peber i. Smagen var god – men det toppede, da jeg smurte dem på nogle baguette brød og kom dem i ovnen for at smelte smørret. Jam, jam. Så den står på madplanen i den kommende tid!



Så i gang igen med smøreosten. Her hældte jeg vandet fra vha. en dørslag. Bagefter kom jeg purløg, persille, løg, hvidløg og lidt salt og peber i. Men osten var desværre ikke som den var på sidste indkald – er den mon blevet for varm? Den klumpede og var ikke så smøre-agtig. Den kom væk...
En fantastisk ting, at lave med børnene i SFOen. Det er en meget kort proces, så selv de utålmodigste kan være med. Børnene lærer, hvordan tingene hænger sammen og får dermed en bredere forståelse.
Man kunne flette det ind i en emneuge, omkring mad eller fra jord til bord. Selv om fløden jo allerede er gået et stykke vej, før den blev fløde. Men man kan knytte mange aktiviter ind. Bålmad er en mulighed, for uddybe projektet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar